karakters in ValeKeep

Om het maken van een character voor ValeKeep te vergemakkelen hier een opsomming van mogelijke rassen en classen in D&D 4e en hoe ze in de campaign zouden passen.

Rassen:

DragonBorn: Verdreven uit hun eigen rijk in het Oosten kwamen de DragonBorn aan in het Oude Keizerrijk, honderd jaar geleden, net op het moment dat de barbaarse horde het keizerrijk binnenviel. De alliantie van de DragonBorn met keizer Maxmilliaan II kon niet verhelpen dat het rijk viel, maar er is menig stad, nederzetting of familie dat zijn voortbestaan heeft te danken aan de hulp van de DragonBorn. Heden ten dage zijn de DragonBorn niet een talrijk maar wel een niet ongewoon onderdeel van de bevolking. Door zijn kracht en charisma is de DragonBorn een uitstekende Bard, Fighter, Paladin, Sorcerer, Warden, Warlock of Warlord.

Dwarf: Door de nabijheid van de Dwergenstad StoneKeep nabij de Duivels Tanden zijn Dwergen geen ongewoon gezicht in ValeKeep. De roep om vaklui in ValeKeep heeft ook menigeen Dwerg er toen besluiten om zich in ValeKeep te vestigen. De constitutie en wijsheid van de Dwergen maakt hun uitstekende avengers, fighters, warlords, invokers en clerics, Dwergen uit het verre noorden kunnen ook Warden, Shaman of Barbarian zijn.

Eladrin: De nauwe verwanten van de elven, de Eladrin of high elves, van ValeKeep leven behalve op het grensgebied van civilisatie en de wildernis op het grensgebied van de natuurlijke wereld en de bovennatuurlijke Feywild. Geruchten gaan dat er zich een grote nederzetting Eladrin in het diepst van het Westwoud bevindt, waar zich een daarwekelijke poort naar de Feywild bevindt. De weinige Eladrin die zich in de Vale begeven zijn meestal scholars, avonturiers of verzamelaars van arcane kennis. Door hun behendigheid en inteligentie zijn de meeste Eladrin wizards, rogues en rangers.

Elf: De Elven in de Vale komen hoofdzakelijk uit het Westwoud of de Noordelijke Steppe. In vergelijking met de Eladrin zijn de elven veel wereldlijker maar wel wilder. Als jager, spoorzoeker en rangers zijn de elven van grote waarde voor het voortbestaan van de Vale. Volgens de overlevingen heeft ValeKeep onder de grootvader van Lord Dunsay zijn overleven in de eerste jaren na het herclaimen van de Vale te danken aan de elven die stad voorzagen van voedsel en waarschuwingen voor gevaar. Elven zijn met hun behendigheid en wijsheid natuurlijk rangers, avengers en druiden maar niet ongewoon als rogues, clerics, invokers en shaman.

Half-elf: Door de nauwe samenwerking van de Vale met de elven van het Westwoud zijn er in de Vale meer halfelven te vinden dan gemiddeld. Door hun constitutie en charisma zijn half-elven zeer geschikt als bard, paladin, sorcerer, warlock of warlord.

Half-orcs: De overwinning van de orcs 100 jaar geleden had ook op een andere manier invloed op de bevolkingssamenstelling. In de jaren na de val van het keizerreik werden menig half-orc, meestal niet gewenst, geboren. Veel van die half-orcs die de volwassenheid haalden zonderden zich samen af en zochten de outskirts van de civilisatie op. De meeste hedendaagse half-orcs in de Vale hebben half-orcs als ouders en zijn een geaccepteerd onderdeel van de bevolking. De extra behendigheid en kracht van een half-orc maakt hun zeer geschikte fighters, rangers, rogues en barbarians.

Gnome: De gnomes zijn ooit voor de val van het keizerrijk via de portal het Westwoud binnengetrokken. Tijdens de inval van de horde wisten ze, door zich in het woud te verstoppen, buiten het zicht van de orcs en hun monsters te blijven. Sinds relatief korte tijd hebben de gnomes uit het Westwoud contact met de mensen van de Vale en zijn enkele van de gnome gemeenschap zelfs uit het woud naar de Vale of zelfs ValeKeep verhuist. Gnomes zijn intelligent en charismatisch wat ze uitstekende bards, sorcerers, warlocks en wizards maakt.

Goliath: Goliath zijn de halfreuzen hoog uit de Duivels Tanden.

karakters in ValeKeep

ValeKeep ArjenLissenberg