Noordelijke Steppe

Noord van Valekeep begint de Noordelijke steppe. Beginnend met schrale akkers gaat het land langzaam over naar tundra en uiteindelijk in eeuwig besneeuwde vlaktes.

Ook hier is het leven volop en vooral wreed. Het recht van de sterkste geld op weinig plekken meer dan hier. De kou is het meest voorspellende probleem waar je mee te maken krijgt als je een hele goede reden hebt om je hierin te verplaatsen. Minder overduidelijke redenen zijn de tè grote kans om wezens tegen te komen die het juist hier goed kunnen vinden. Nogmaals: recht van de sterkste, pas maar op. Verder staan de Barbaren die zich sinds mensen- of zelfs Eladrin-heugenis hier staande hebben weten te houden berucht om hun culturele problemen met eerst het Keizerrijk en nu Valekeep. Ze hebben het blijkbaar niet zo op niet ijserts.

Daarintegen is er alsnog sporadische handel met deze Barbaren en kan een handelsmissie naar de Noordelijke Steppe iemand rijk maken, of dood. Vooral de IJs-klieren van een ijsworm (frostworm) brengen geld in het laatje voor de Barbaren omdat ze erg gewild zijn voor magische objecten met bescherming voor kou. Er gaan geruchten dat de Winterwolven van de Noordelijke Steppe een stad hebben gebouwd en een nieuw shifterras hebben gecreerd. Maar er zijn er slechts weinig die dat geloven.

Noordelijke Steppe

ValeKeep wzvsv