Vale

Historie

De Vale provincie bevindt zich op het noordelijke puntje van wat eerst het Grote Keizerrijk was van keizer Maxmilliaan II. Dit keizerrijk viel honderd jaar geleden uiteen in kleine bijna autonome provincies toen de hoofdstad viel tegen de grote orc horde en Maxmilliaan II daarbij zelf de dood vond. Het gehele gewezen keizerrijk draagt, zelfs honderd jaar na dato, nog de wonden van die nederlaag. In de jaren daarna hadden de orcs vrijspel in het land en viel menig stad.

De Vale Provincie is pas 70 jaar geleden weer herwonnen op de barbarij en hoewel, gezien de ligging, relatief stabiel, is de houvast van de civilisatie hier zo sterk als de zwakste schakel.

Geografie

Ingesloten tussen het Westwoud in het westen en Duivels Tanden is het Oosten, loopt de rivier de Hunaril, alwaar ten zuidelijk van de Noordelijke Steppe de bloeiende stad ValeKeep te vinden is. Ten zuiden van Valekeep ligt een moeilijk doorgaanbaar, en ook gevaarlijk, gebied dat de verbinding is met de rest van de beschaafde wereld.

Cultuur

Verder gegroeid op de restanten van het het Keizerrijke en de as van de Orc vernietiging is een cultuur ontstaan die de striktheid die 100 jaar geleden in dit gebied zou gelden,, gerepresenteerd in de vorm van Lord Dunsay, weet te combineren met de flexibiliteit van een ontwikkelingsgebied, waar ordes en gilden veel inspraak hebben. Vrijwel alle geciviliceerde rassen worden geaccepteerd, zolang ze geld hebben. En ook van Magische krachten wordt niet gek opgekeken, zolang niemand daar schade aan ondervindt. Er wordt weinig opgekeken als personen spontane weelde bereiken, zolang deze maar wordt uitgegeven in de Keep. Roem is makkelijk te vergaren, maar is moeilijk te behouden. Vrijwel elke dag is er een nieuwe held. Voor zwervers en bedelaars is weinig ruimte, waar altijd werk te vinden is en altijd de optie open ligt om het avontuur op te pakken om je geld mee te verdienen. De Valenaren zijn altijd geintereseerd in sterke verhalen waarbij ze weten dat de verhalen niet altijd waar zijn en wat de pret niet mag drukken. Vooral littekens als ondersteuning van een sterk verhaal valt goed onder zowel het mannen als vrouwenvolk van de Vale.

terug naar main page

Vale

ValeKeep wzvsv